gratisintakegeelklein       telnummerenoffertekleinneww

Ziektecontrole

Het komt in elk bedrijf wel eens voor: een werknemer meldt zich ziek, maar als werkgever twijfelt u of dit ziekteverzuim terecht is. Of u weet dat iemand zich onterecht ziek meldt, maar kunt dit niet bewijzen.

 

 

  • Vermoed u dat een zieke werknemer stiekem freelance bijklust?
  • Merkt u dat een medewerker zich wel erg vaak ziek meldt en twijfelt u of dit reëel is?
  • Zoekt u bewijs waarmee u onrechtmatig ziekverzuim kunt aantonen?

Wacht dan niet langer, maar zorg voor zekerheid! Groeneveld Bedrijfsrecherche is ervaren in het uitvoeren van ziektecontroles en levert het bewijs dat u nodig hebt om frauduleus ziekteverzuim aan te pakken.


Hoe werkt een ziektecontrole?

Bij een ziektecontrole wordt onderzocht of het ziekteverzuim van een werknemer wel rechtvaardig is. De betreffende medewerker wordt hierbij tijdelijk door ons geobserveerd, om te controleren of zijn of haar gedrag bij het opgegeven ziektebeeld past.

Tijdens het onderzoek worden foto's en/of video's gemaakt, zodat u als werkgever daadwerkelijk bewijs hebt om de medewerker mee te confronteren. Ook ontvangt u een rapport van onze bevindingen en eventuele overtredingen die de medewerker heeft begaan.

Voordelen van een ziektecontrole


Een ziektecontrole geeft zekerheid over de echtheid van ziekteverzuim en kan frauduleus ziekteverzuim verminderen. U staat als werkgever sterk bij een ontslagprocedure, omdat u uw gelijk kunt aantonen. Verder melden medewerkers zich minder snel ziek als ze weten dat ze bij twijfel kunnen worden gecontroleerd. Aangezien onrechtmatig ziekteverzuim een bedrijf jaarlijks veel geld kost, is ziektecontrole de investering zeker waard.

Hebt u vragen over onze ziektecontrole of wilt u graag vrijblijvend afspreken? Neem dan gerust contact met ons op.


Contact opnemen